Apel european de proiecte pentru digitalizare și colaborare între muzee

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru vă aduce la cunoștința lansarea de către Comisia Europeană, prin programul Orizont 2020, a apelului de proiecte pentru digitalizarea și colaborarea între muzeele europene, suma disponibilă având o valoare totală de 1 milion de euro.

Prin programul Orizont 2020, Comisia Europeană sprijină inovarea digitală și colaborarea între muzeele și organizațiile culturale care au fost afectate profund de criza COVID-19. Criza a accelerat transformarea digitală a sectorului, tehnologiile digitale devenind centrale pentru aproape fiecare aspect al activității muzeelor​. Apelul pune accent pe rolul tehnologiilor avansate ca suport în inovare în sectorul  cultural și pe colaborarea între sectoarele cultural, creativ și tehnologic, într-un mod incluziv.
Finanțarea va oferi noi oportunități muzeelor ​​de a lucra cu parteneri creativi și tehnologici, precum și cu alte muzee, prin proiecte mici, experimentale, în scopul de a aplica tehnologiile digitale într-un mod inovator. Proiectul va sprijini muzeele să dezvolte soluții care să le îmbunătățească prezența digitală sau să își inoveze funcțiile și procesele de zi cu zi, să valorifice potențialul creator al tehnologiei 3D și a realității virtuale pentru a oferi experiențe noi publicului sau pentru a testa noi modele de afaceri pentru recuperarea lor după criză. Apelul se adresează în special muzeelor ​​mici și mijlocii.
Acțiunea va funcționa împreună cu inițiativele existente care susțin transformarea digitală a patrimoniului cultural.
Termenul limită de depunere a aplicațiilor este 12 ianuarie 2021.  Mai multe detalii găsiți aici.

Sprijin și asistență: echipa ADR Centru vă stă la dispoziție cu sprijin, asistență și informații suplimentare legate de acest apel. Persoană de contact: Daniela Breazu, E-mail: daniela.breazu@adrcentru.ro.