Concurs de soluții în domeniul economiei circulare I 12 -13 iunie 2021

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru și Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară şi Mediu “Ernest Lupan”, vă invită să participați la Circular Economy Hackathon – un concurs de soluții în domeniul economiei circulare, organizat online în perioada 01.04 – 12.06.2021.

Circular Economy Hackathon este un concurs național de soluții ce abordează economia circulară, cu accent pe schimbări climatice, consum excesiv, producția iresponsabilă și gestionarea resurselor. Hackathon-ul se adresează echipelor de studenți, absolvenți și doctoranzi de la orice universitate din România, iar scopul acestuia este de a da naștere unor noi proiecte inovatoare și de a extinde cunoștințele și cultura în domeniul economiei circulare. Participanții vor avea ocazia să-și pună în practică cunoștințele, dar și să aplice principiile economiei circulare pentru a reproiecta contextul urban, lucrând la provocări predefinite.

Provocările vor fi definite de partenerii din industrie sau persoanele interesate completand formularul disponibil aici: https://docs.google.com/forms/d/1wUynQII_68zlg8ruvNFJp7StTIq3eMOhNGw-SBUmHvY.   Termen de completare 8 iunie 2021.

Domeniile tematice sunt:

  • Sprijinirea inovației pentru produse sau modele de afaceri pentru a face bunurile de consum complet reciclabile și / sau reutilizabile;
  • Dezvoltarea de modele de afaceri și proiecte pentru reducerea risipei alimentare și recuperarea surplusului;
  • Promovarea circularității materialelor de construcție și a construcției de clădiri sustenabile;
  • Promovarea tranziției către energie durabilă și curată;
  • Încurajarea proiectării orașelor circulare din punct de vedere arhitectural;
  • Includerea tehnologiilor digitale ca element care permite tranziția la circularitate;
  • Încurajarea micro-mobilității, partajarea și diseminarea vehiculelor electrice și sustenabile;
  • Promovarea dezvoltării tehnologiilor și proceselor care permit colectarea și recuperarea materialelor la sfârșitul ciclului lor de viață.

Premii: Un juriu va desemna câte un câștigător pentru fiecare categorie, iar premiul va fi în valoare de 600 Euro/categorie. Se va acorda și o mențiune specială pentru o idee semnificativă care poată să provină de la oricare din cele 8 categorii, în valoare de 500 Euro. Pentru cea mai inovativă soluție  premiul va consta într-un stagiu de 2 zile la Bruxelles.

Fondul total de premiere e de aproximativ 5000 EURO.

Cum puteți participa:

Pentru înscrieri vă rugăm să accesați link-urile pentru participanți: http://shorturl.at/eDRVW, și mentori: http://shorturl.at/cdvHZ.

Mai multe informații despre cerințe și proceduri pot fi găsite pe site-ul proiectului http://www.circularhackathon.ircem.ro/.