Finanțări prin PNRR pentru digitalizarea IMM-urilor

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat Ghidul pentru instrumentul de grant de până la 100.000 euro pe întreprindere pentru activități de digitalizare, din cadrul PNRR Componenta C9. Suport pentru Sectorul Privat, Cercetare, Dezvoltare și Inovare.

Granturile vor sprijini IMM-urile în adoptarea tehnologiilor digitale: achizițiile de hardware TIC, dezvoltarea și/sau adaptarea aplicațiilor/licențelor software, inclusiv soluțiile de automatizare a proceselor robotizate și a fluxurilor tehnologice, achiziționarea de tehnologii blockchain, achiziționarea de sisteme de inteligență artificială, învățarea automată, realitatea augmentată, realitatea virtuală, achiziționarea unui site de prezentare, achiziționarea de servicii de cloud și de internet al obiectelor, formarea personalului cu ajutorul echipamentelor IT, consiliere/analiză pentru identificarea soluțiilor tehnice de care au nevoie IMM-urile.

Perioada de depunere: 1 februarie – 31 martie 2023.

De asemenea, MIPE a publicat o listă a codurilor CAEN prioritare la finanțare.

Documentul poate fi descărcat de la adresa:

https://mfe.gov.ro/ghidul-specific-conditii-de-accesare-a-fondurilor-europene-aferente-planului-national-de-redresare-si-rezilienta-in-cadrul-apelului-de-proiecte-digitalizarea-imm-urilor-grant-de-pana-la-100-000-e/