Webinarii online pentru informarea IMM-urilor din UE cu privire la regulile de export către Japonia

În calitate de organizaţie membră a celei mai mari reţele de sprijin pentru afaceri şi inovare, Enterprise Europe Network, Agenția pentru Dezvoltare Regionala Centru vă invită să vă exprimați interesul pentru participarea la seminariile organizate împreuna cu Centrul UE-Japonia, având ca tematică activitatea de export către Japonia şi oportunitățile create de Acordul de Parteneriat Economic EU-Japonia (EPA).

În anul 2021, în contextul pandemiei globale, Centrul UE-Japonia dorește să organizeze împreuna cu centrele Enterprise Europe Network și partenerii săi o serie de seminarii în mediu online pentru a ajuta companiile europene să acceseze în continuare piața japoneză.

Aceste webinarii vor acoperi teme precum procedurile de export în sectoarele textil sau alimentar, beneficii aduse de Acordul de Parteneriat Economic EU-Japonia sau detalii despre cultura japoneză a afacerilor. Agenda exactă o vom stabilim împreună cu dumneavoastră, pentru a reuși să acoperim nevoile pe care le are mediul de afaceri din Regiunea Centru în relație cu piața din Japonia. Seminarul va putea acoperi de la 1 la 3 teme (având în vedere doar 1 sector din cele două prezentate).

 Tema 1: procesul, procedurile și planificarea exportului de produse către Japonia (alimente sau textile);

  • Tema 2: parteneriatul EU-Japonia (EPA) și oportunități legate de sectorul alimentar sau textil;
  • Tema 3: comunicarea virtuala si înțelegerea culturii japoneze si practicile din mediul afacerilor.

Dacă sunteți o companie care activează în sectoarele textil sau alimentar și sunteți interesată de informații privind condițiile și regulile de export către Japonia, beneficii create de Acordul de Parteneriat Economic EU-Japonia (EPA) sau de detalii despre cultura japoneză a afacerilor, vă invitam să completați următorul chestionar prin care vă exprimați intenția de a participa la aceste evenimente:

Termen limită pentru completare a chestionarului:  25 februarie 2021

Sprijin și asistență: echipa ADR Centru vă stă la dispoziție cu sprijin, asistenţă și informaţii suplimentare, dar și cu alte servicii. Persoană de contact: Paul Ciortea, E-mail: paul.ciortea[at]adrcentru.ro.