Finanțare dedicată sectoarelor TURISM & CULTURĂ

Apel de proiecte pentru IMM-uri din turism și cultură în cadrul programului de sprijin TRACE! Granturi de până la 7200 Euro per proiect. Termen de depunere cereri de finanțare: 30 iunie 2023.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de punct local de contact Enterprise Europe Network – cea mai mare rețea de sprijin pentru afaceri și inovare – aduce în atenția întreprinderilor din sectoarele TURISM & CULTURĂ, posibilitatea de a aplica pentru finanțare în cadrul unui apel lansat în cadrul inițiativei TRACE (TRAnsition for a European Circular tourism Ecosystem).

TRACE este un proiect cofinanțat de Comisia Europeană, în cadrul Programului Single Market (SMP), care își propune să ofere servicii de sustenabilitate, cum ar fi strategii, activități de formare și instrumente pentru IMM-urile din turism care doresc să inoveze și să-și îmbunătățească performanța din perspectiva durabilității și a circularității.

Ținând cont de nevoile specifice ale industriei turismului care se confruntă cu provocări în ceea ce privește sustenabilitatea, proiectul TRACE își propune să îmbunătățească și să monitorizeze performanța în materie de durabilitate a IMM-urilor din sectorul turismului, stimulând conștientizarea, dezvoltarea și capacitatea acestora de a dezvolta și de a integra inovații durabile în practica lor de afaceri, făcând durabilitatea, reziliența și circularitatea factori cheie ai competitivității în scenariul pieței turistice globale aflate în continuă schimbare.

Programul de sprijin TRACE se adresează în mod direct la cel puțin 100 de IMM-uri europene pentru a deveni „campioni” ai sustenabilității. IMM-urile din 5 țări europene (Italia, Belgia, Spania, România, Cipru) vor avea acces la un program complet de formare în valoare de 4.000 € și vor primi un Grant de până la 7.200 € pentru sprijin și consultanță specializată pentru dezvoltarea strategiilor circulare de afaceri, vizite de studiu și certificare de mediu. Acestea vor avea acces la instruire la nivel înalt printr-o serie de webinare oferite de partenerii specializați din cadrul consorțiului proiectului TRACE

Apelul este deschis în perioada 30 martie 2023 – 30 iunie 2023, ora 17:00 CET.

Solicitanți eligibili: IMM din sectorul turism, preferabil din următoarele categorii

5510 – Hoteluri și alte facilități de cazare similare

5520 – Facilități de cazare pentru vacanțe si perioade de scurtă durată

5530 – Parcuri pentru rulote, campinguri și tabere

5610 – Restaurante

5630 – Baruri și alte activități de servire a băuturilor

771 – Activități de închiriere și leasing cu autovehicule

7721 – Activități de închiriere și leasing cu bunuri recreaționale și echipament sportiv

De asemenea, sunt eligibile și IMM-uri din sectorul cultural (arte, divertisment, recreere), dacă pot demonstra că activitatea lor are legătură cu sectorul turismului.

Detalii suplimentare privind acest apel pot fi obținute accesând următorul link: https://www.ispc.cnr.it/en/2023/02/21/trace/. Ghidul solicitantului este disponibil aici.

Sprijin și asistență: Echipa Enterprise Europe Network din cadrul  ADR Centru vă stă la dispoziție cu sprijin, asistență. Persoană de contact: Dumitrița Burduf, E-mail: dumitrita.burduf[at]adrcentru.ro.