Finanțare de 50.000 euro de la EIT Digital pentru companii din domeniul IT

EIT Digital împreună cu Consiliul European de Inovare (EIC) caută companii din domeniul IT pentru a fi incluse în programul de accelerare a întreprinderilor digitale, fiind oferit un grant în valoare de 50.000 euro.

EIT Digital împreună cu Consiliul European de Inovare (EIC) caută firme care au trecut prin Acceleratorul EIC sau care au primit ”Marca de excelență EIC”, pentru a fi incluse în programul de accelerare a întreprinderilor digitale EIC – EIT Digital Venture Acceleration Programme. Prin acest program se va acorda beneficiarilor sprijin pentru internaționalizare, din partea unor specialiști în atragerea fondurilor, experți în dezvoltarea afacerilor și deep tech.

Programul se bazează pe o rețea pan-europeană de investitori și de corporații pentru a ajuta start-up-urile să strângă fonduri, să atragă clienți internaționali și să-și extindă cota de piață.

Tipurile de sprijin de care pot beneficia companiile IT sunt:

  • Acces la finanțări și atragere de capital: evaluarea nevoilor de finanțare, pregătire pentru investiții, întâlniri cu investitorii, evenimente pentru investitori, acces la rețeaua de peste 1.000 de companii internaționale de capital de risc a EIT Digital.
  • Accesul la piață: ecosistemul pan-european de inovare, prezentări calificate de vânzări, pregătire pentru lansarea pe piață, contact cu o rețea de peste 500 de corporații clienți.

După selecție, firma va beneficia de sprijin în valoare de 50.000 euro și va putea să:

  • Atragă finanțare de la investitori europeni într-un mod mai rapid și mai inteligent, cu sprijinul unei echipe experimentate de acces la finanțare.
  • Să-și extindă cota de piață internațională, să ajungă la noi clienți și să crească amprenta internațională, cu sprijinul unei echipe specializate în accesul la Piața Unică.
  • Să valorifice rețeaua pan-europeană de corporații, investitori, IMM-uri, universități și institute de cercetare ale EIT Digital.
  • Să-și mărească vizibilitatea internațională, prin canalele de comunicare EIT Digital.

Aplicațiile pentru programul EIC – EIT Digital Venture Acceleration pot fi depuse până în data de 10 mai 2022, ora 17:00, urmând acest link, iar pentru mai multe informații puteți accesa pagina oficială a programului, unde veți găsi documentația completă.

Sprijin și asistență: echipa ADR Centru vă stă la dispoziție cu sprijin, asistență și informații suplimentare, dar și cu alte servicii. Persoană de contact: Paul Ciortea, e-mail: paul.ciortea [at] adrcentru.ro.