Finanțări nerambursabile pentru afaceri durabile – cerințe de mediu| Târgu-Mureș, 26 mai 2022

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru vă invită să participați în 26 mai 2022, începând cu ora 10:00, la Târgu Mureș, la un eveniment dedicat noilor reguli de mediu pe care IMM-urile trebuie să le respecte pentru atragerea de fonduri europene, în noua perioadă de programare 2021-2027.

Companiile interesate trebuie să știe că noile programe de finanțare, precum programele operaționale, inclusiv POR 2021-2027, programul Orizont Europa, dar nu numai, se vor lansa cu noi condiții și criterii de eligibilitate obligatorii. O astfel de noutate o reprezintă principiul DNSH – Do No Significant Harm („A nu prejudicia în mod semnificativ”) la care companiile se vor raporta pentru evaluarea obiectivă a activităților economice, din punct de vedere al mediului, fiind un criteriu de eligibilitate în procesul de aplicare pentru finanțări nerambursabile gestionate de Comisia Europeană.

Principiul DNSH este definit prin Regulamentul UE privind Taxonomia, care descrie un cadru pentru clasificarea activităților economice „verzi” sau „durabile” în întreaga UE, într-un mod general. Taxonomia UE creează acum reguli clare și condiții-cadru pentru conceptul de durabilitate atunci când o companie funcționează în mod durabil sau ecologic.

Evenimentul este organizat sub egida Enterprise Europe Network, pentru a veni în sprijinul potențialilor beneficiari ai programelor operaționale, POR 2021-2027, Orizont Europa, dar și ai altor programe‚ finanțate din fonduri Europene sau naționale. În cadrul acestui workshop tematic, experții prezenți vor explica ce înseamnă Taxonomia UE, ce presupune și cum se aplică principiul DNSH în economie, ce înseamnă o activitate economică durabilă. De asemenea vor fi prezentate și discutate o serie de exemple practice.

Înregistrare: Pentru o bună organizare a întâlnirii, vă rugăm să confirmați participarea la acest eveniment până în 23 mai 2022, prin completarea formularului de înregistrare disponibil aici sau pe email: andreea.potinteu[at]adrcentru.ro . În urma completării, vom reveni cu detalii privind locația evenimentului.

Sprijin și asistență: Pentru informații suplimentare, vă stăm la dispoziție la coordonatele de contact: 0358-401.276, interior 481, email andreea.potinteu[at]adrcentru.ro, persoană de contact Andreea Potinteu, Șef Serviciu, Serviciul Sprijinirea Mediului de Afaceri și Promovare Investiții.