Platforma pentru obţinerea granturilor pentru IMM-uri în valoare de 1 miliard de euro este operaţională

A fost lansată etapa de creare profil, user și parolă în vederea deschiderii celor 3 măsuri de sprijin instituite prin OUG nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.

Etapa de creare profil, user și parolă, este activă începând de marți, 15 septembrie 2020, ora 10.00, pe linkul https://granturi.imm.gov.ro. În această etapă, toți aplicanții interesați de oricare din cele trei măsuri de sprijin vor avea posibilitatea preînregistrării datelor reprezentanților legali/împuterniciți, precum și datele persoanelor juridice.

 În prima etapă NU contează ordinea înregistrării datelor și nici principiul „primul venit– primul servit!” – Această etapă de preînregistrare va rămâne deschisă pe toată perioada de înscrieri la cele trei măsuri!

  • Pentru a putea încheia cu succes această etapă de creare profil, user și parolă, ESTE NECESARĂ DEȚINEREA SEMNĂTURII ELECTRONICE VALIDE!
  • Etapă se adresează tuturor categoriilor de beneficiari eligibili aferenți celor trei măsuri instituite de OUG 130 / 2020, respectiv IMM/ PFA/ ONG/ CMI!
  • Numărul de telefon disponibil pentru informații suplimentare este: 0217950098.

SFATURI UTILE PENTRU ETAPELE VIITOARE:

  • Aplicanții trebuie să aibă depuse toate situațiile financiare aferente anului 2019!
  • Aplicanții să verifice autorizarea codurilor caen pe care vor aplica!
  • Aplicanții să urmărească periodic site-ul imm.gov.ro și www.economie.gov.ro
  • Reamintim aplicanților că marți, 15.09.2020, până la ora 23.59, este disponibilă aplicația de eliberare a certificatelor de urgență emise de către Ministerul economiei, energiei și mediului de afaceri pe site-ul prevenire.gov.ro.