Indiegogo

Indiegogo este un site international de campanii de finantare, fondat in 2008 de Danae Ringelmann, Slava Rubin si Eric Schell. Sediul central se afla in San FranciscoCalifornia. Site-ul este unul dintre primele site-uri care ofera finantare.

Indiegogo permite oamenilor sa solicite fonduri pentru o idee, o initiativa caritatbila sau o afacere infiintata.
Site-ul ruleaza pe baza unui sistem bazat pe recompense, adica donatori, investitori sau clienti care doresc sa ajute la finantarea unui proiect sau produs, prefera sa primeasca un cadou, mai degraba decat un pachet de actiuni in cadrul companiei.

In 2014, Indiegogo a lansat Indiegogo Life, un serviciu pe care oamenii il pot folosi pentru a strange bani pentru urgente, cheltuieli medicale, sarbatori sau alte evenimente de viata.

Animata de curiozitate, comunitatea Indiegogo a contribuit la aducerea la viata a peste 800.000 de idei inovatoare incepand din 2008. Grupul de sustinatori este format din peste 9 milioane de persoane, reprezentand 235 de tari si teritorii.

INDIEGOGO este intotdeauna in cautarea unor noi soluții la problemele de zi cu zi, se straduieste sa faca descoperiri inteligente inaintea celorlalti. De la campanii live la tehnologii gata de livrare, oamenii curioși se bazeaza pe Indiegogo pentru a gasi cele mai noi inovații in tehnologie și design.

Misiunea declarata a companiei este de a ” incuraja oamenii sa se uneasca in jurul ideilor și, impreuna, sa faca aceste idei sa prinda viața”.

Detalii despre programul INDIEGOGO pot fii accesate aici.