Eveniment online privind proiectele de inovare interregională | 19 Ianuarie 2023

Eveniment online de informare dedicat potențialilor solicitanți – IMM, Autorități Publice Locale, Universități și alte entități – organizat în cadrul Instrumentului de Investiții Interregionale pentru Inovare (I3), respectiv Componenta 2b – Creșterea capacității administrative în regiunile mai puțin dezvoltate.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de organizație membră a Enterprise Europe Network – cea mai mare rețea de sprijin pentru afaceri și inovare – aduce în atenția potențialilor solicitanți posibilitatea de a participa la un eveniment de informare organizat cu ocazia lansării unui apel de proiecte în cadrul Instrumentul de Investiții Interregionale pentru inovare (I3)Strand 2b Capacity Building in Less Developed Regions.

Instrumentul Investiții Interregionale pentru Inovare, ca parte a Fondului European de Dezvoltare Regională, vizează sprijinirea proiectelor de inovare interregională în fazele de comercializare și extindere, oferindu-le instrumentele necesare pentru a depăși barierele legislative și de altă natură, pentru a-și aduce proiectele în faza de investiții, prin sprijinirea investițiilor în inovare interregională la niveluri de înaltă pregătire tehnologică.

Apelul lansat în cadrul Componentei 2b Creșterea capacității administrative în regiunile mai puțin dezvoltate (Strand 2b Capacity Building in Less Developed Regions), vizează creșterea capacității administrative a ecosistemelor regionale de inovare din regiunile mai puțin dezvoltate de a participa la lanțurile valorice globale, precum și capacitatea de a participa în parteneriate cu alte regiuni. Această componentă pune accent pe coeziune și pe crearea de legături între organizații din regiunile mai puțin dezvoltate și cele din regiunile lider.

Scopul acestei componente este de a crește capacitatea organizațiilor de participa cu succes la componentele 1 și 2a. Propunerile de proiecte ar trebui să creeze condițiile preliminare pentru o cooperare interregională de succes în vederea identificării și împărtășirii bunelor practici, a experimentării de noi abordări și a creșterii capacităților solicitanților de a participa în cadrul acestui program.

ÎNREGISTRAREA la evenimentul de informare poate fi făcută până în 16 ianuarie 2023 (ora 17:00 Brussels).

Detalii suplimentare privind acest apel pot fi obținute accesând următorul link: https://eismea.ec.europa.eu/funding-opportunities/calls-proposals/interregional-innovation-investments-instrument-i3-capacity-building-strand-2b_en

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor în cadrul acestui apel este 16 martie 2023, ora 17:00 CET.

Sprijin și asistență: Echipa Enterprise Europe Network din cadrul  ADR Centru vă stă la dispoziție cu sprijin, asistență. Persoană de contact: Dumitrița Burduf, E-mail: dumitrita.burduf[at]adrcentru.ro.

Pentru întrebări punctuale referitoare la Portalul de Transmitere al Aplicațiilor, vă rugăm să contactați IT Helpdesk

Întrebările care nu vizează aspecte tehnice (non-IT) vor fi trimise cu cel puțin trei zile înainte de termenul limită de depunere al aplicațiilor la: EISMEA-I3-INSTRUMENT[at]ec.europa.eu