Orizont 2020 – Information and Communication Technologies

Companie din Italia caută parteneri:

O companie din Italia și Universitatea din Campus Bio-Medico din Roma caută parteneri  in rândul spitalelor sau institutelor oncologice pentru a aplica la două proiecte care vor fi depuse pentru finanțare în cadrul Programului Orizont2020 in cadrul unui apel: AI pentru spitalul inteligent al viitorului (DT-ICT-12-2020)

Ambele proiecte au ca temă utilizarea inteligenței artificiale în prevenirea și tratarea cancerului.

  • Inteligența Artificială (IA) pentru spitalele inteligente ale viitorului (DT-ICT-12-2020):

Proiectul care va fi dezvoltat în cadrul apelului de mai sus are ca scop definirea unui cadru comprehensiv capabil să structureze  achiziția de date și informații în activitatea de diagnostic. Provocarea pe care o abordează proiectul este de a crea un mediu elastic care poate primi toate informațiile utile despre activitățile clinice de la examinări instrumentale la interviuri cu pacienții. Inteligența artificială va fi utilizată pentru a  îmbunătății semnificativ metodele de achiziție (a datelor) prin verificarea coerenței datelor și scalarea datelor înregistrate după scala de măsurare a medicului. Prin adunarea și corelarea de date din interviuri și analize obiective, IA ar putea sugera care este strategia de diagnostic pentru: – Reducerea numărul de examene instrumentale – Optimizarea utilizării tuturor informațiilor deja colectate din istoricul clinic al unui pacient etc. Organizațiile eligibile pentru a participa ca partener în acest proiect sunt spitalele care tratează boli de cancer.

Momentan nu avem mai multe informații despre acest proiect care se află în elaborare, organizațiile care pot participa ca partener în acest proiect trebuie să poată furniza date privind secvența geonomică la pacienții bolnavi de cancer.

Termenul limita pentru inscrieri este 17 iunie 2020.

[Mai multe informații]