Simpozion și întâlniri bilaterale în domeniul eficienței energetice și energiilor regenerabile I 12 septembrie 2023

Vă invităm să participați la simpozionul ”Eficiența energetică și energiile regenerabile în sectorul construcțiilor, inclusiv în clădiri de patrimoniu” organizat  de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană în 12 septembrie 2023, în București.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de punct local de contact Enterprise Europe Network, vă supune atenției evenimentul dedicat eficienței energetice, în cadrul căruia experți germani și români vor oferi participanților o privire de ansamblu asupra potențialului și soluțiilor disponibile în vederea creșterii eficienței energetice și utilizării energiei verzi în sectorul construcțiilor. De asemenea, opt firme germane care doresc să intre, respectiv să își consolideze poziția pe piața din România își vor prezenta pe scurt sistemele și produsele. Delegația de afaceri germană, prezentă la eveniment, vizează în principal companiile românești interesate să dezvolte afaceri bilaterale, dar urmărește și stabilirea unor contacte cu reprezentanți ai unor organizații din sectorul public. Scopul constă în promovarea pe plan local a sistemelor și produselor germane din acest domeniu.

Inițiativa de export în domeniul energiei se adresează în primul rând întreprinderilor mici și mijlocii care oferă soluții energetice în domeniul energiilor regenerabile, eficienței energetice, rețelelor inteligente și tehnologiilor de stocare. De asemenea, din ce în ce mai multă atenție se acordă și noilor tehnologii, cum ar fi power-to-gas și celulele de combustie. Prin acest program, Ministerul Federal al Economiei și Protecției Climei (BMWK) sprijină furnizorii de soluții energetice ecologice în deschiderea de noi piețe în străinătate, cu scopul de a răspândi mai mult tehnologiile energetice germane la nivel mondial. Oferta este destinată în special companiilor mici și mijlocii și sprijină participanții prin măsuri de pregătire a pieței-țintă precum și de sondare, dezvoltare și asigurare a pieței.

Cum puteți participa: Participarea la eveniment este gratuită pentru companiile românești, finanțarea proiectului provenind de la Ministerul Federal al Economiei și Protecției Climatice (BMWK) în cadrul programului „Energy Solutions made in Germany”.

Pofilele celor opt firme germane participante la delegație pot fi accesate aici. 

Dacă doriți să vă întâlniți cu una sau mai multe din aceste companii, vă rugăm să completați formularul de colaborare.

Sprijin și asistență: echipa ADR Centru vă stă la dispoziție cu sprijin, asistență și informații suplimentare pentru înregistrare și alte detalii despre organizarea de evenimente similare. Persoană de contact: Daniela Breazu, e-mail: daniela.breazu[at]adrcentru.ro.