STAR – un nou instrument digital util în managementul destinațiilor rurale

Digital STAR – instrumentul pentru auto-evaluarea destinațiilor rurale, creat de Organizația Mondială a Turismului. Instrumentul este disponibil pentru toate destinațiile rurale din statele membre ale UN Tourism.

Organizația Mondială a Turismului a lansat instrumentul digital STAR creat pentru a facilita auto-evaluarea destinațiilor rurale. Acesta permite autorităților locale din destinațiile rurale să se autoevalueze și să identifice nivelul de dezvoltare turistică. De asemenea, furnizează recomandări personalizate, evaluând diferite destinații și generând date și perspective valoroase pentru statele membre, pentru a îmbunătăți politicile turistice durabile și incluzive.

Instrumentul este disponibil pentru toate destinațiile rurale din statele membre ale UN Tourism. Este deschis autorităților locale interesate să evalueze dezvoltarea turismului și să obțină un ghid de recomandare personalizat pentru a implementa un model de turism durabil, incluziv și inteligent pentru destinațiile lor.

STAR face parte din Programul Turismul pentru Dezvoltare Rurală a UN Tourism care promovează turismul ca un motor al dezvoltării rurale și al bunăstării, valorificând și salvând satele rurale, peisajele, cunoștințele și diversitatea culturală. Se aliniază la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) prin promovarea abordărilor inovatoare și transformatoare ale dezvoltării turismului în destinațiile rurale.

Mai multe informații se pot afla la acest link: https://star.untourism.int/?login=1