GapMinder

GapMinder, fond de investitii de capital de risc care vizeaza startup-uri inovatoare din Romania, si-a facut intrarea pe piata locala, cu un buget inițial de 26 milioane de euro. Fondul va investi in urmatorii ani in firme aflate in faza de seed, sume de pana la 1 milion de euro si, potențial, inca 3 milioane de euro per firma in runde ulterioare, precum si in start-up-uri aflate la prima runda de investitii sau in faza de accelerare, in care investitiile vor fi de pana la 100.000 euro.

Sunt vizate companii inovatoare de tehnologie cu potential ridicat de expansiune interntionala, din domenii precum cele ale serviciilor IT si software, securitate cibernetica, inteligenta artificiala, transformare digitala, solutii IT pentru sanatate, FinTech etc.

Pentru selectia start-up-urilor eligibile, GapMinder va sustine si programul de accelerare Techcelerator in Bucuresti si Cluj. Pentru ca prima runda de evaluari in vederea potentialelor investitii sa aiba loc cat mai rapid, in perioada urmatoare va incepe preselectia start-up-urilor cu ajutorul Techcelerator. Orice start-up de tehnologie in cautare de finantare se poate inscrie in cadrul acestui program.

GapMinder este primul fond de capital de risc creat ca urmare a selectiei derulate de Fondul European de Investiții. Acesta este finantat in majoritate prin Programul Operational Competitivitate 2014 – 2020, cu cofinantare prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Detalii despre programul de accelerare pot fii accesate aici.